OPPILASHUOLTO

Terveydenhoitaja perusopetus

Perusopetuksen terveydenhoitaja on tavattavissa koululla maanantaisin ja parittoman viikon perjantaisin ennalta sovittuina vastaanottoaikoina. Terveydenhoitajan tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla ja Wilmassa. Terveydenhoitaja tekee lukuvuosittain oppilaille terveystarkistukset. Terveydenhoitajan työ on ennaltaehkäisyyn painottuvaa ja neuvontaa. Terveydenhoitaja kuuluu koulun oppilashuoltoryhmään ja toimii yhteistyössä koko henkilökunnan kanssa. Terveydenhoitajaan voi olla yhteydessä kun ilmenee koulunkäyntiin liittyviä huolia.

Sairauksien tutkimus ja hoito tapahtuu pääsääntöisesti terveyskeskuksissa.
Terveydenhoitaja Noora Pitkänen 040-651 3113 noora.pitkanen@eksote.fi

Kouluterveydenhuollon käyntien perusrunko

Lääkäri

Perusopetuksen koululääkäri on Tamm Kai ja yhteyden häneen saa terveydenhoitajan tai WIlman kautta.

Kuraattori

Kuraattori autaa jos oppilaalla on pulmia koulunkäynnissä, kaverisuhteissa tai hänen elämässä tapahtuu muutoksia. Vanhemmat voivat keskustella kuraattorin kanssa kasvatusasioista ja kotitilanteista jolloin ratkaisuja pulmatilanteisiin voidaan etsiä yhdessä. Kuraattori tekee yhteistyötä sosiaali- ja terveystoimen muiden toimijoiden kanssa.

Kuraattori on koululla maanantaisin.

Kuraattori Henna-Maaria Huhtanen 040-4849206 / henna-maaria.huhtanen@eksote.fi

Psykologi

Koulupsykologi on tarvittaessa auttamassa lasten kouluselviytymisessä, mikäli lapsen oppimisessa tai kehityksessä ilmenee pulmia. Yhteistyössä oppilaan huoltajien ja opettajien kanssa tehtyjen selvittelyjen pohjalta koulupsykologi suosittelee lapsen kehityksen ja oppimisen tukemiseen tarvittavia toimenpiteitä sekä seuraa niiden vaikutusta lapsen kouluselviytymiseen.
Oppimisvaikeutta epäiltäessä kontakti koulupsykologiin tulee pääsääntöisesti koulun oppilashuoltotyöryhmän moniammatillisen mietinnän kautta. Mikäli huoltaja itse ottaa yhteyttä koulupsykologiin, tapahtuu se puhelimitse tai sähköpostilla. Jos puhelimeen ei vastata, niin vastaajaan jätetään soittopyyntö. Sekä sähköpostiin että soittopyyntöihin pyritään vastaamaan vuorokauden kuluessa.
Koulupsykologin vastaanotto sijaitsee Lauritsalan koulussa.

Koulupsykologi Meri Lindholm 040 651 1814 / meri.lindholm@eksote.fi

Hammashuolto

Hammashoito on järjestetty oppilaan kotikunnan hammashoitolassa.

Eksoten sivuilta löytyy lisätietoja hammashoidoista.